5 skäl till Bitcoins prishöjning till nya 15-månaders höga

Bitcoins pris ökade med totalt 30% under oktober månad hittills och det steg till en 15-månaders högsta. Här är 5 möjliga skäl till det.

I början av oktober var Bitcoins pris särskilt obeslutsamt och handlade något över 10 000 dollar, vilket fick många att tro att den ofyllda CME-klyftan på 9 600 dollar snart skulle stängas.

Snabbspolning fram till nuvarande datum, 27 oktober, handlas BTC till 13 400 $, efter att ha just markerat en ny höjdpunkt för 2020. Kryptovalutan tillförde cirka 3000 dollar till sitt värde, vilket motsvarar en ökning med cirka 30%.

Med detta sagt var denna månad också ganska händelserik. Många saker hände, och låt oss som sådan titta på fem möjliga orsaker som kunde ha lett till denna betydande prishöjning.

PayPal tillkännager stöd för Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin och Ethereum

Utan tvekan var den viktigaste nyheten som kom ut denna månad PayPal som tillkännagav stöd för kryptovalutor.

PayPal är nu världens största betalningsbehandlare online. Data från Statista visar att företaget för andra kvartalet 2020 har bearbetat över 221 miljarder dollar. Dessutom har företaget ett nätverk med över 26 miljoner leverantörer, och det planerar att göra det möjligt för användare att spendera sin BTC alls, med början i början av 2021.

Dessutom är det värt att notera att PayPal är en allmänt accepterad betalningsmetod, och de flesta bankerna tillåter överföringar från och till plattformen. Tvärtom stöder inte många banker Bitcoin-transaktioner, vilket innebär att de antingen skulle behöva ompröva sin policy eller så skulle de behöva tappa PayPal som kund helt och hållet.

För närvarande är det oklart hur detta kommer att lösas, men det är spännande att se hur situationen utvecklas. Om en sak är säker skulle det dock sätta Bitcoin och andra kryptor i spetsen för en viktig diskussion.

Stora banker börjar ändra sin inställning till Bitcoin

Det finns inget tydligare exempel här än JP Morgan – en av världens största multinationella investeringsbanker.

Förhållandet mellan bankens VD, Jamie Dimon, och Bitcoin är värt att följa. År 2017 sa den högt rankade verkställande direktören att BTC är rädd och att om han såg någon av sina handlare hantera det, skulle han ”sparka dem på en sekund.”

Tja, spola fram ett par år, och nu publicerar banken hausseartade förutsägelser på samma kryptovaluta som Dimon märkte ett bedrägeri.

För bara några dagar sedan sa JP Morgan att även en blygsam byte av kapital från guld till Bitcoin kunde se priset trippel.

Antalet börsnoterade företag som köper Bitcoin ökar

Kanske som en direkt följd av ovanstående kan vi redan se ett ökat engagemang från börsnoterade företag.

Den största köparen som satte Bitcoin på balansräkningen blev MicroStrategy, med sin massiva investering på 425 miljoner dollar. Dess VD, Micael Saylor, har varit särskilt högljudd om BTC: s meriter.

Jack Dorsey’s Square hoppade också på vagnen och köpte $ 50 miljoner dollar i Bitcoin tidigare denna månad.

Nedan finns en lista över alla börsnoterade företag och deras innehav i BTC.

Börsnoterade företag som sätter BTC i balansräkningen är en stor affär för den växande kryptovalutan, och branschexperter säger att denna effekt bara kommer att snöboll.

Singapores största bank lanserar enligt uppgift en Bitcoin-börs

Som CryptoPotato rapporterade just idag har DBS Bank, ett singaporianskt multinationellt bank- och finansserviceföretag och stadens största bank, enligt uppgift lanserat en börs som erbjuder fiat-till-kryptokurrency-handelspar.

Påstås att den nya börsen skulle stödja de “bästa digitala valutorna i omlopp”, nämligen Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum och Ripples XRP. Handlare skulle kunna byta dem mot SGD, HKD, JPY och USD.

Mer intressant skulle utbytet förmodligen endast acceptera finansinstitut och professionella marknadsskapare, som dess användare. Platsen skulle regleras av Monetary Authority of Singapore, som också är dess de facto centralbank.

Det behöver inte sägas att ett centralbanksstött och reglerat börs riktat till institutionella investerare i teorin skulle underlätta större aktörers deltagande i fältet.

Osäkerhet kring de kommande presidentvalen 2020 i USA

Utan tvekan är ett av de viktigaste ögonblicken för de globala makroekonomiska utsikterna de kommande presidentvalen i USA, som kommer att äga rum den 3 november.

CryptoPotato gjorde en undersökning, och det visade sig att valet är den största oro för Bitcoin-investerare 2020.

Det är kanske ingen överraskning att miljardären Paul Tudor Jones III kom med ett uttalande och sa att han gillar „Bitcoin ännu mer nu än då [när han köpte BTC i maj].“ Han sa också att det kommer att bli den bästa inflationen.