Blockchain Analytics Toon Altcoins 2x Meer Prominent in Oost-Azië Vergeleken met Noord-Amerika

Op 6 augustus publiceerde de blokketen-intelligentiefirma Chainalysis een rapport dat de cryptocentrends in verschillende regio’s wereldwijd analyseert. Volgens de statistieken koopt en houdt Noord-Amerika meer bitcoin dan welke andere regio dan ook. Bitcoin is ook verantwoordelijk voor het grootste deel van de Amerikaanse crypto-activiteit met 72% van het totale transactievolume.

Het bedrijf Chainalysis publiceerde een uittreksel van het aankomende „2020 Geography of Cryptocurrency Report“ van het bedrijf, dat een interessant perspectief van geografische crypto-hotspots laat zien.

Wat de cijfers betreft, is Oost-Azië in 2020 het meest actieve gebied ter wereld met betrekking tot het volume van cryptocurrency dat op de keten wordt verplaatst. Het rapport merkt op dat Oost-Azië wordt gevolgd door West-Europa en Noord-Amerika. Gedurende de laatste 12 maanden heeft Noord-Amerika 14,8% van alle crypto-activiteit opgebouwd.

„Noord-Amerika herbergt ook een groeiende klasse van institutionele beleggers die nog grotere overdrachten van cryptocijfers uitvoeren dan die welke we gewoonlijk zien bij professionele handelaars“, benadrukt het Chainalysis-rapport. „Het institutionele aandeel van de markt is de laatste jaren gegroeid, wat door velen gezien kan worden om cryptocurrency als een activaklasse te legitimeren.“

Wat betreft de trend van professionele beleggers naar institutionele, merkt Chainalysis op dat Noord-Amerika in maart voor de tweede keer Oost-Azië heeft verdrongen.

Vanaf juni, kwam ongeveer 90% van Noord Amerika’s cryptocurrency transfer volume van professionele grootte transfers, die we categoriseren als die boven de $10.000 aan cryptocurrency,“ voegt het rapport toe.

Het bedrijf merkte een tendens in December 2019 op aangezien de overdrachtswaarde van Noord-Amerika van om het even welke transactie boven $1 miljoen van 46% tot 57% in Mei sprong.

Chainalysis zegt dat Bitcoin Evolution de meest gevraagde crypto-activa in elke regio van de wereld is in termen van transactievolume. In Oost-Azië is het gebruik van altcoins (andere crypto-activa dan bitcoin) echter veel prominenter. Het rapport benadrukt:

Bitcoin is het grootste aandeel van de Noord-Amerikaanse cryptocurrency-activiteit, goed voor 72% van het totale transactievolume. Altcoins (zonder stablecoins) vormen slechts 17% van de activiteit in Noord-Amerika, vergeleken met 33% in Oost-Azië. Met andere woorden, altcoins zijn bijna twee keer zo prominent aanwezig in Oost-Azië in vergelijking met Noord-Amerika.

Chainalysis benadrukt het recente cryptocurrencyonderzoek van Fidelity Investments, waaruit blijkt dat de belangstelling van institutionele beleggers voor crypto-activa exponentieel toeneemt. Wat betreft de portefeuillestrategie geeft Chainalysis aan dat „Noord-Amerikaanse beleggers onevenredig veel waarde hechten aan Bitcoin„.

Bovendien suggereren de gegevens van Chainalysis dat Noord-Amerikaanse gebruikers eerder geneigd zijn om te kopen en te houden dan degenen die in Oost-Azië gevestigd zijn. Handelsplatformen in Oost-Azië hebben een dubbele „handelsintensiteit“ in vergelijking met Noord-Amerika.

In de maanden november en december 2019 zagen de Oost-Aziatische beurzen 3x meer handelsintensiteit. Het blockchain analytics rapport benadrukt ook dat de Noord-Amerikaanse saldi per adres ook laten zien dat de „buy and hold“ strategie prominent aanwezig is in de regio.

Ondanks Noord-Amerikaanse adressen die ongeveer 15% van alle cryptocurrency activiteit wereldwijd uitmaken vanaf juni 2020, achter West-Europa met 17% en Oost-Azië met 31%, leiden Noord-Amerikaanse adressen de weg in cryptocurrency saldi,“ beweert het Chainalysis rapport.

De ,,Noord-Amerikaanse adressen houden 29% van alle cryptocurrency momenteel geparkeerd bij de dienst-gehouden adressen, in vergelijking met 16% voor in Oost-AziÓ-Gebaseerde adressen vanaf eind Juni,“ de ,,Geografie 2020 van Cryptocurrency Rapport“ besluit. „Deze cijfers suggereren dat in Noord-Amerika gevestigde gebruikers de neiging hebben om de verworven cryptocurrency in hun portemonnee te laten zitten en te laten accumuleren, terwijl in Oost-Azië gevestigde gebruikers de neiging hebben om het vaker te verhandelen.